Akumulirani žuti kartoni

Dvije važne karike u timu FK Željezničar propuštaju naredno kolo

Admin Čaušević

Željezničar će peto kolo Premijer lige dočekati na prvom mjestu zahvaljujući pobjedi nad Čelikom rezultatom 0:2. 

Nakon četiri odigrane utakmice Željezničar je osvojio 10 bodova te je tako na sjajan način otvorio sezonu, možda i bolje od očekivanog.

U petoj rundi sarajevski Plavi će na Grbavici dočekati, a Amar Osim u duelu s tuzlanskim premijerligašem neće moći računati na dvije vrlo važne karike.

Naime, zbog akumuliranih žuti kartona jedan meč suspenzije će morati odraditi defanzivac Enes Sipović i veznjak Alispahić Mehmed.

Sipović i Alispahić su na Bilinom polju protiv Čelika dobili po treći žuti karton te neće konkurisati za narednu utakmicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Defanzivac je propustio meč prvog kola protiv Borca, dok je Alispahić ubilježio minutažu u sve četiri utakmice.

Utakmica Željezničar - Sloboda bi se trebala igrati naredne subote od 20:30.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.