(Foto: EPA)

Trijumf Vučice

Edin Džeko zabio fantastičan gol, Roma nakon penala savladala Real

Midhat Šljivak

Roma i Real Madrid odigrali su večeras prijateljski meč na Olimpicu, a on je na kraju završen trijumfom Rome nakon penala sa 5:4 (2:2).

Posebno je impresivno bilo prvo poluvrijeme kada su postignuti svi pogoci u ovom susretu.

Edin Džeko je bio sjajan od prve minute. Na početku je stvorio dvije velike šanse za Undera i Zaniola, ali prvi pogađa prečku, dok je Zaniolu Curtois odbranio udarac.

Za promašaje je stigla kazna u 16. minuti. Modrić lijepo šalje loptu do Marcela koji sjano pogađa za 0:1.

Prednost Reala je trajala do 34. minute kada Roma poravnava. Zaniolo je probio po desnoj strani, uposlio je Perottija koji pogađa za 1:1.

Novo vodstvo Realu u 39. minuti donosi Casemiro (1:2), ali je radost gostiju iz Madrida trajala samo minut. Edin Džeko je postigao fantastičan gol za 2:2.

U nastavku utakmice još nekoliko dobrih šansi na obje strane. Međutim rezultat se nije mijenjao i ostalo je 2:2.

Pristupilo se izvođenju penala. Tamo su se bolje snašli igrači Rome. Pogodili su svih pet penala, dok je kod Reala promašio Marcelo.

Edin Džeko je igrao do 76. minute meča, a sa terena je ispraćen ogromnim ovacijama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.