Želi ga Inter

Barcelona odredila cijenu za Ivana Rakitića

Endin Čaušević

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić još uvijek ne zna da li će nositi dres Barcelone i naredne sezone.

Rakitić je već nekoliko sezona standardni član početne postave katalonskog kluba, ali nakon dolaska nekoliko pojačanja njegovo mjesto u prvom timu postalo je ugroženo.

Ernesto Valverde je jasno rekao da je Rakitić važan dio tima, ali u čelnici Barcelone su voljni da ga prodaju ako za njega dođe zadovoljavajuća ponuda.

Rakitić se povezivao da bi mogao biti dio transfera Neymara i otići u PSG, ali će se to teško desiti. Interes za njega pokazao je Inter koji je navodno kontaktirao Barcelonu.

U katalonskom klubu su potvrdili da je Rakitić na prodaju, te da može napustiti Camp Nou samo u slučaju da za njega neko plati oko 55 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.