Srbija opet slavila protiv Litve

Sjajna partija košarkaša Kingsa

Bogdanovićevih 27 poena za novi trijumf Srbije protiv Litve

Košarkaši Srbije večeras su po drugi put u tri dana savladali košarkaše Litve, ovaj put u Kaunasu rezultatom 95:91 nakon što su prije 72h trijumfirali u beogradskoj Štark Areni.

Oba trenera mnogo su mijenjala i kombinirala te igrala s mnogo oscilacija ali na krilima sjajnog Bogdana Bogdanovića Srbija je opet savladala Litvance koji su kao i oni kandidati za jedno od postolja na Mundobasketu.

Bek Kingsa ubacio je 27 poena dok je Nikola Jokić dodao 14 uz pet skokova i isto toliko asistencija. Bjelica je dodao 11, Raduljica 10 a Vasilije Micić je podijelio 7 asista. Kod Litve Grigonis je zabio 18 poena a Kuzminskas 13 koševa.

Utakmica je igrana u "Žalgirio Areni" pred oko 19000 gledatelja u zaista fantastičnoj atmosferi. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.