Lewandowski je bio strijelac dva gola

Bavarci su dominirali tokom većeg dijela utakmice

Bayern odradio lakši trening protiv Energie Cottbusa i prošao u narednu rundu Njemačkog kupa

S. Pašalić

Bayern je odigrao utakmicu 1. kola Njemačkog kupa u gostima protiv Energie Cottbusa slavio sa 3:1.

Bavarci su i prije meča bili ogromni favoriti, a to su pokazali i od prve minute na terenu te su konstantnim napadima prijetili golmanu Cottbusa.

U 32. minuti Bayern je uspio slomiti otpor domaćina nakon što je lopta ubačena pred gol Cottbusa, Coman je pucao glavom, a golman Moser je uspio odbraniti njegov šut, ali se lopta odbila do Roberta Lewandowskog koji ju je ubacio u mrežu za 1:0.

Gosti su i nakon toga napadali, ali se rezultat nije promijenio do poluvremena.

U nastavku je viđena slična situacija, Bayern je napadao, a Cottbus je odolijevao sve do 65. minute kada su Bavarci odigrali jednu kontru, a Kongsley Coman je na kraju sjajnim udarcem savladao Mosera za 2:0.

Ništa se nije promijenio ni nakon toga pa je u 85. minuti Bayern stigao i do 3:0 nakon što je jedan igrač Cottbusa izgubio loptu na 30-tak metara od svog gola, Leon Goretzka je na kraju šutirao po golu, a lopta je zakačila Lewandowskog i odbila se u mrežu.

Na samom kraju utakmice, u 93. minuti glavni sudija je dosudio penal za Energie Cottbus, a Berkan Taz je bio siguran sa bijele tačke za konačnih 3:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.