Golijada u Kalesiji

Visoka pobjeda Tuzla Cityja nad Bosnom iz Kalesije

Na stadionu u Kalesiji danas je odigran prijateljski meč između domaće Bosne i Tuzla Cityja.

Nakon što je nedavno ozvaničena saradnja između ovih dvaju timova, bilo je i za očekivati da će ubrzo doći i do prijateljskog meča, a isti je na kraju ponudio pravu golijadu.

Bh. premijerligaš se, ipak, pokazao kao znatno kvalitetniji tim i na kraju je slavio s uvjerljivih 6:1, a prvi pogodak pao je u trećoj minuti kada je prednost Tuzla Cityju donio Ramić.

Nedugo nakon toga Mujkić je donio poravnanje domaćima, ali već u sljedećem napadu Ramić se ponovo istaknuo i pogodio za 2:1. Do odlaska na odmor mrežu Bosne su tresli još Hasanbegović, zatim Crnkić, za veliku prednost na poluvremenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U nastavku utakmice Tuzla City je došao do još dva pogotka. U 54. minuti mrežu domaćih zatresao je Mujić, da bi u 69. konačnih 6:1 postavio Burić.

Za Tuzla City je ovaj susret došao ujedno i kao priprema pred narednu ligašku utakmicu koju će odigrati u nedjelju protiv viceprvaka Zrinjskog.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.