Ivan Sesar: Nismo slučajno tu gdje jesmo

Tuzla City na bod od lidera

Ivan Sesar: Nismo slučajno tu gdje jesmo

E. Škorić

Možda je rano da se donose zaključci, ali Tuzla City je definitivno najprijatnije iznenađenje u dosadašnjem dijelu sezone.

Iako su iz nas nepotpuna četiri kola, u FK Tuzla City itekako mogu da budu zadovoljni. Ovaj tim je na bod od vodećeg Željezničara i u četiri meča je upisao čak tri pobjede, od čega su dvije došle na strani (Zvijezda 09 i Mladost), a treća je bila također 'na strani', pošto ekipa iz Simin Hana igra svoje domaće utakmice na Tušnju.

Uzmemo li sve u obzir, ovo je izuzetan rezultat za Tuzlu. Trener Miljenko Bošnjaković ne želi da mijenja tim koji pobjeđuje, pa je standardan od prvog kola iskusni veznjak Ivan Sesar.

Svojim igrama doprinio je rezultatima Tuzle, ali ističe da je najvažniji 'pogled na tabelu'.

"Moram reći da sam sretan kada igram dobro, a tim pobjeđuje. To je najbolja kombinacija. Trenutno izgledamo dobro, pokazali smo i u Doboj Kaknju da smo spremni i kvalitetni, a svima nam je jasno da nijedan pojedinac ne može biti toliko značajan koliko tim u cjelini. Svi koji se nađu na terenu moraju zajedno djelovati dobro da bi bio ostvaren željeni rezultat. Upravo zbog toga smo sada na bod od lidera Željezničara. Nije to ništa slučajno", kazao je Sesar za SportSport.ba.

Naravno, devet bodova u četiri kola donose i neophodan mir u ekipu.

"Atmosfera je uvijek bolja kada imate bolje rezultate. Kod nas se to osjeti na svakom treningu, na utakmicama... Ovo je dobar početak, ali ne trebamo se zavaravati, sezona je duga i mi moramo u svakoj utakmici da dajemo svoj maksimum i da ostanemo čvrsto na zemlji".

Odnos s trenerom je, kaže Sesar, sjajan.

"Napravljen je dobar odnos na relaciji trener - igrači. Vlada iskrenost, povjerenje, pa sve skupa to izgleda dobro".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U petom kolu pravi ispit za Tuzlake, jer im u goste dolazi HŠK Zrinjski.

"To je utakmica u kojoj ćemo biti također jako motivisani. Želimo nastaviti dobru seriju, ali znamo da je Zrinjski jako kvalitetan, da igra napadački, da može bilo koga pobijediti. Kako god, oni koji dođu na stadion moći će da uživaju, a ja vjerujem da ćemo ostati neporaženi...", dodaje Sesar na kraju.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda1919tz
kupio vam azmir tekmu sta laprdas daba .umal belaj ne ispade zbog njeg i musije
1 2
sloboda72
Ne slažem se.Tuzla ima jaku i kompaktnu ekipu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi