Ostaje u rimskom klubu

Nicolo Zaniolo produžio ugovor s Romom

Endin Čaušević

Mladi italijanski fudbaler Nicolo Zaniolo prošle sezone sve je oduševio svojim igrama u dresu Rome.

Zaniolo je u Romu stigao prošlog ljeta kao dio paketa transfera Radje Nainggolana u Inter. Iako se od njega nije mnogo očekivalo dobio je šansu i to je itekako iskoristio.

Ovaj 20-godišnjak iza sebe ima odličnu sezonu zbog koje je privukao interes Juventusa. Špekulisalo se dugo da ide u Staru damu, ali je na kraju odlučio da ostane u Romi.

Zaniolo je prihvatio ponudu rimskog kluba i potpisao je danas novi ugovor. Prema novom ugovor on će biti član Rome do ljeta 2024. godine prema kojem će zarađivati skoro duplo više.

"Prije godinu dana je bila lagana odluka da dođem u Romu, a sada je još lakše da potpišem novi ugovor. Zaljubio sam se u ovaj klub i grad. Želim se zahvaliti klubu što mi je dao šansu da se dokažem tako što ću još više davati od sebe na terenu", rekao je Zaniolo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.