Legenda savjetuje čelnike Rome: Edin Džeko mora dobiti novi ugovor, on je najbitniji u timu
Edin Džeko je za četiri sezone odigrao 179 utakmica za Romu i postigao je 87 pogodaka (Foto: EPA)

Rizzitelli sasvim jasan

Legenda savjetuje čelnike Rome: Edin Džeko mora dobiti novi ugovor, on je najbitniji u timu

M. Šljivak

Saga oko prelazka Edina Džeke iz Rome u Inter nastavlja se iz dana u dan.

Iako su uslovi o transferu dogovoreni, uvijek se nađe nešto da zakoči transfer, a vidjet ćemo hoće li se sve riješiti u narednih devet dana, odnosno do kraja ljetnog prelaznog roka na Apeninima.

Džeko je prethodnih godina nosio igru Rome. Međutim, mnogi stručnjaci tvrde da bi Roma trebala bh. fudbaleru ponuditi novi ugovor i da ga nikako ne bi smejeli izgubiti.

Jedan od njih je Ruggiero Rizzitelli, nekadašnji napadač Vučice, kao i Torina, te minhenskog Bayerna.

Danas kao TV komentator Rizzitelli itekako prati šta se dešava, a za Džeku ima samo riječi hvale.

"Džeko je previše bitan za igru Rome. Svaki put kada su na terenu bez njega, imaju ogromne probleme. On je najvažniji čovjek u timu, pa čak i kada ne zabija golove. Radi dosta, proigrava saigrače, stvara prostor", rekao je Rizzitelli, te je dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Petrachi bi mu trebao ponuditi novi ugovor i jasno mu staviti do znanja da ga smatraju najbitnijim igračem u timu. On to ovdje jeste, dok u Interu rizikuje da sjedi i na klupi", istakao je nekadašnji napadač Vučice.

Roma i Inter su prethodnih dana dogovorili transfer Džeke. Vučica ga je spremna pustiti ako na Olimpico pristane doći Mauro Icardi, a spremili su i dodatnih 45 miliona eura.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mesetar
Izvinite me ako grijesim, ali zar nije Edin Dzeko na ovoj stranici potpisao ugovor s Interom jos u junu tekuce godine ?
4 0
nightcry
Riciteli je potpuno upravu - 120%
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi