Dinamo zna kako da nagradi igrače

Gojaku i Hajroviću bogate premije za ulazak u Ligu prvaka

Fudbaleri Dinama iz Zagreba eliminisavši Ferencvaroš došli su na korak od grupne faze Lige šampiona.

Unatoč lošem izdanju u prvom meču i remiju, 'modri' su u revanšu na Groupama Areni pokazali koliko su kvalitetniji i na kraju su s ukupnih 5:1 prošli dalje, a sljedeća prepreka na putu do grupne faze bit će Rosenborg.

Ako se eliminiše i Rosenborg, u Dinamu će itekako znati da nagrade svoje fudbalere s obzirom da je osigurna prilično velika suma za premije. 24.sata.hr piše kako će se prilikom dijeljenja novca gledati broj nastupa i minuta u evropskim utakmicama, a prema tom bi najviše, odnosno 100.000 eura bruto, dobili Livaković, Ademi, Oršić, Stojanović... Naravno, bogato nagrađeni će biti i naši fudbaleri Izet Hajrović i Amer Gojak koji je u posljednjoj utakmici protiv Ferencvaroša zabio i gol.

Dinamo je već samim ulaskom u play-off zaradio osam miliona eura, a ukoliko eliminiše u Rosenborg, osigurat će još dodatnih 15,2 miliona eura.

Trener Dinama Nenad Bjelica u razgovoru za tamošnje medije nagovijestio je kako će dobar dio zajamčenih sredstava biti uložen i u pojačanja, te da bi do kraja prijelaznog roka na Maksimir mogla stići još dvojica-trojica fudbalera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.