Turski tim sklapa sjajan tim

Trabzon čeka, na potpis stigao bivši igrač Liverpoola

Turski prvoligaš Trabzonspor ubrzo bi svoje redove mogao osnažiti s još jednom velikom zvijezdom.

Čelnici kluba ovog ljeta su bili prilično aktivni po pitanju jačanja igračkog kadra, no tu se ne misle zaustaviti i ako je suditi prema pisanju tamošnjih medija, uskoro bi paraf na ugovor trebao staviti i Daniel Sturridge.

Sturridge je od kraja prošle sezone i isteka ugovora sa Liverpoolom slobodan igrač, a u Trabzonsporu bi trebao da dobije dvogodišnji ugovor, prema kojem bi po sezoni zarađivao i do tri miliona eura.

Transfer Sturridgeovi zastupnici dogovaraju već odavno, a kako je i sam fudbaler već stigao u Tursku, očekuje se da u narednih nekoliko dana i zvanično postane novi igrač Trabzonspora u kojem će mu saigrač biti i John Obi Mikel koji je stigao iz Middlesbrougha.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U prošloj sezoni Sturridge je za Liverpool odigrao 818 minuta podijeljenih na 27 utakjmica, a postigao je četiri pogotka i upisao dvije asistencija.

Za njegove usluge još su interesovanje pokazali Marseille, Betis, Bologna, kao i brojni katarski i američki klubovi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.