Bez dogovora

Le Parisien objavio detalje: Šta je Barca nudila PSG-u na nedavnom sastanku?

Edmir Škorić

Već neko vrijeme PSG i Barcelona traže način kako bi Neymar otišao u Kataloniju, a da pritom sve strane budu zadovoljene.

Neymar je spreman na razne uslove kako bi otišao u Barcelonu, ali je problem taj što PSG ne želi olako da ga pusti bivšem klubu. Parižani imaju visoka potraživanja, svjesni da su ga prije dvije godine platili 222 miliona eura.

U Parizu je nedavno održan sastanak predstavnika jednog i drugog kluba, a Barcu su predstavljali Eric Abidal, Javier Bordas i posrednik za transfer Adnre Cury. Na tom sastanku nije postignut dogovor, ali na tome nije završilo.

Barca i dalje radi na dovođenju Neymara, a Le Parisien otkriva šta je Barcelona nudila PSG-u za brazilskog napadača.

Očigledno je da se ponuda sastojala od dva igrača i manje svote novca. Barcelona je željela da uz Philippea Coutinha i Artura Vidala doda još 60 miliona eura.

Ipak, PSG to smatra nedovoljnim, vjeruje da Barca mora da plati najmanje 100 miliona eura, te da uz to pošalje Philippea Coutinha i nekog drugog igrača, a ne Vidala. U opticaju je bio Nelson Semedo, no Ernesto Valverde želi beka ostaviti u timu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, navodi se da Ousmane Dembele neće put Pariza jer Barcelona ne želi da ga se odrekne, mada se francski reprezentativac spominjao kao neko koga bi Barca iskoristila u želji da ponovo dovede Neymara.

Sportski direktor PSG-a Leonardo ne želi da se odrekne Neymara i nedavnom izjavom je čak ostavio mogućnost da igrač nastavi da brani boje PSG-a, a nije isključen ni transfer u Real Madrid ukoliko se nastave trvdoglavi stavovi PSG-a i Barcelone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.