Dosta promjena na obje strane

Kako su izgledali sastavi FK Željezničar i FK Sloboda u posljednjem duelu na Grbavici?

Midhat Šljivak

Željezničar i Sloboda sutra na Grbavici igraju derbi 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tim sa Grbavice ove sezone igra sjajno. Lider je na tabeli i sigurno da nakon duela sa tuzlanskim timom tamo žele i ostati.

Posljednji meč ova dva tima na Grbavici završen je bez pobjednika. Mreže su mirovale (0:0), baš kao i u dva meča odigrana na Tušnju.

Međutim, ono što je poprilično zanimljivo je činjenica da su oba tima u nepunih godinu dana gotovo potpuno izmijenili ekipe.

Tog 26. septembra 2018. godine trener Želje je bio Milomir Odović, a Plavi su počeli susret u ovom sastavu:

Kjosevski, Stevanović, Pavić, Čurjurić, Bakrač, Zec, Krpić, Blagojević, Zajmović, Šabanadžović, Rodin.

Petorica iz ovog sastava više nisu članovi tima sa Grbavice. Posljednji su otišli Rodin i Šabanadžović, a još ranije Čurjurić, Bakrač i Blagojević.

Sa druge strane tuzlanski tim je pretrpio čak i veće promjene. U Tuzli je rijetko ko ostao, a tadašnji trener Zlatan Nalić je na Grbavici izveo ovaj sastav:

Vukliš, Adžem, Pršeš, Husejinović, Baraban, Ivetić, Beganović, Vidović, Hadžanović, Alispahić, Ignjatović.

Čak osmorica fudbalera više ne stanuju na Tušnju. Redom su odlazili, Vukliš, Adžem, Husejinović, Baraban, Vidović, Hadžanović, Alispahić i Ignjatović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ogromne promjene u samo godinu dana, ali ono što je sigurno je to da je atmosfera u oba tabora mnogo bolja i da nas čeka zaista istinski fudbalski spektakl.

Kladionica Mozzart u ovom meču vidi Željezničar kao velikog favorit, a kompletnu ponudu na ovaj meč pogledajte OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.