Amar Osim: Mi smo kao nekakvi favoriti sutra, a oni kao autsajderi

Susret se igra na Grbavici

Amar Osim: Mi smo kao nekakvi favoriti sutra, a oni kao autsajderi

S. Mlaćo

FK Željezničar će sutra na Grbavici ugostiti ekipu FK Sloboda u utakmici petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Plavi su sjajno otvorili novu sezonu i nadaju se da će doći do nova tri boda, te da će ostati na liderskoj poziciji.

Ipak, svjesni su da ulogu favorita moraju opravdati u subotu navečer, a u Plavom salonu medijima su se danas obratio šef struke Amar Osim.

"Nedostaju nam dva igrača i to nije dobra stvar. I Slobodi nedostaju dvojica, pa smo izjednačeni. Ovo je najteža utakmica za nas. Nemamo mogućnosti da se vadimo kao što smo imali prvo kolo", kazao je Osim.

"Favoriti smo nekakvi, ali Sloboda je veliki klub. Nadam se da će utakmice biti gledljivije, prošle sezone su bile užasne. Sada su oni kao autsajderi, a mi kao favoriti i vidjet ćemo kako ćemo se ponašati u takvoj situaciji".

Govorio je Osim i o mladim novajlijama, Mehiću i Subašiću.

"Doveli smo još nekih igrača, malo boljih od njih. Ne mogu sada svi igrati. Novi su Bojo, Alispahić, Zec... Neka se oni izredaju, pa će mlađi doći na red. Kada napravimo neki rezultat biće prostora onda. Onda ih možemo malo više gurati. Ne vidim u ovakvim utakmicama prostora za takve igrače.

Štilić?

"Sutra neće biti u kombinaciji", kratko je  odgovorio Osim.

Ramović?

"Ko i svaki igrač koji nije u prvom planu ovisi o svojoj sudbini. Imamo ekipu koja ne igra loše bez njega. On mora sve performanse popraviti. To ste znali i da vam ništa nisam rekao i to vrijedi i za ostale. Ne igraju jer igraju bolji od njih".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plavima će nedostajati Enes Sipović koji se ustalio u zadnjoj liniji.

"Nije idealno mijenjat štopere, ali znali smo da imamo trojicu. Imamo nadu da će se desiti kao i u prvoj utakmici".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tbra
Čovjek poštuje svaki klub i navijače u bih. prošli put govori kako je čelik veliki klub, sada kako je sloboda veliki klub i opet se nađu ljudi koji ce ga nazivati moržom, amawom itd. to se zove kompleks. amare nabio si im komplekse za sva vremena i nastavljaš po starom. amar amar-osim osim!
2 29
afica2007
Vi ste kao obične karine Amawe
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije