Poraz Barce u Bilbau

Legendarni Aduriz ušao i spektakularnim škaricama srušio Barcelonu!

Midhat Šljivak

Athletic Bilbao je u prvom kolu La Lige dočekao Barcelonu i na kraju je slavio pobjedu rezultatom 1:0 sjajnim golom Aritza Aduriza


Aktuelni šampion je u ovaj meč ušao bez prve zvijezde Lionela Messija, koji je povrijeđen, a večeras je zbog povrede ostao bez Luisa Suareza. To ih je na kraju koštalo.

Domaći su bolje ušli u ovaj meč. Inaki Williams je na otvaranju u dva navrata opasno prijetio golu Ter-Stegena, ali je njemački golman sjajno odbranio.

Prvu pravu šansu za Barcu imao je Luis Suarez. U 33. minuti je pogodio stativu, da bi zatim i izašao zbog povrede.

Nova velika šansa za Barcu viđena je u 44. minuti. Rafinha je dobro šutirao, ali prečka je zaistavila Katalonce i na odmor se otišlo bez golova.

U nastavku je viđeno mnogo manje uzbuđenja i pravih šansi, a u 89. minuti magičan trenutak za pobjedu Athletica.

Legendari Aritz Aduriz (38) je ušao u 88. minuti, a već 20 sekundi kasnije spektakularnim škaricama pogađa za 1:0, što je bio konačan rezultat meča.

Barcelona u narednom kolu na Nou Campu dočekati Betis, dok Athletic ide u goste Getafeu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 1. kolo:

Athletic Bilbao - Barcelona 1:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.