Zvijezda 09 i Čelik odigrali efikasan meč sa četiri gola

Zvijezda završila meč s igračem manje

Isključenje kao u Ugljeviku se ne viđa rijetko u Premijer ligi, već bilo gdje u svijetu

Admin Čaušević, foto: Esmer Oštraković

Veoma efikasan meč odigran je u Ugljeviku. U susretu petog kola Premijer lige Zvijezda 09 i Čelik su remizirali 2:2. 

Domaći su u dva navrata imali prednost, ali nisu uspjeli stići do prvog trijumfa u sezoni obzirom da se se uporni Zeničani oba puta vratili.

Zvijezda 09 je ovaj susret završila s igračim manje jer je Mateo Musa u 84. minuti u svlačionicu poslao Badjija Badaru.

Radi se o zaista atipičnom isključenju koje se ne viđa rijetko samo u Premijer ligi, već bilo gdje u svijetu.

Naime, Badji oba puta žute kartone dobio zbog simuliranja. Jedan od najboljih igrača je prvu javnu opomenu dobio u 54. minuti, a drugi šest minuta prije kraja utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Crvenom kartonu zbog dva simuliranje čudio se i trener Zvijezde 09 Boris Savić što je mladi stručnjak kazao i poslije utakmice.

"Čelik je ekipa koja želi da igra fudbal, to nama odgovara, mogli smo odvesti utakmicu u drom pravcu. Bile su četiri sporne situacije u kaznenom prostoru, ali vjerujem sudijama. Ima ko da se bavi tim situacija. Odavno nisam vidio da jedan igrač dobije dva žuta kartona zbog simuliranja", rekao je Savić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.