NK Čelik uz dosta muke osvojio bod protiv FK Zvijezda 09

Premijer liga BiH, 5. kolo

NK Čelik uz dosta muke osvojio bod protiv FK Zvijezda 09

M. Šljivak, foto: E. Oštraković

Zvijezda 09 je u 5. kolu Premijer lige dočekala Čelik, a na kraju pobjednika u ovom duelu nije bilo (2:2).

Čelik je u uvodnim minutama bolji tim. Dedić i Dilaver su imali odlične šanse, ali Zvijezda može zahvaliti golmanu Manojloviću što je mreža ostala netaknuta.

Nakon apsolutne dominacije Čelika u 20 minuta, uslijedio je apsolutni pad u igri gostiju, a to Zvijezda 09 itekako koristi.

Prvo je u 24. minuti Đelmić došao u odličnu šansu. Bio je sam pred Pavlovićem, koji sjajno nogom brani i spašava svoj tim.

U 31. minuti Zvijezda 09 je povela. Grešku gostujuće odbrane maksimalno koristi Predragović. Matira Pavlovića i donosi domaćem timu prednost od 1:0.

Do kraja prvog poluvremena nismo vidjeli veće šanse i na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima s minimalnih 1:0.

Nešto bolja igra Čelika u nastavku donosi im pogodak u 61. minuti. Grešku odbrane domaćeg tima koristi Grahovac i pogađa za 1:1.

Međutim, radost gostiju je trajala samo dva minuta. Već u narednom napadu domaći nakon sjajne akcije Badjija dolaze do gola, a pogodio je Stjepanović za 2:1.

Gosti su ipak i drugi put uspjeli da zatresu mrežu Zvijezde. U 73. minuti Haris Dilaver izlazi sam pred golmana domaćeg tima i pogađa za 2:2.

To je bio i konačan rezultat meča iako je u finišu kod domaćeg tima isključen Badji. Dva puta je požutio zbog simuliranja u kaznenom prostoru.

Premijer liga BiH, 5. kolo:

Zvijezda 09 - Čelik 2:2 (Predragović 31', Stjepanović 63' / Grahovac 61', Dilaver 73')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zvijezda 09: Manojlović, Benović, Vojinović, Mehmedagić, Correia, Predragović, Đelmić, Marković, Badji, Stjepanović, Tojčić.

Čelik: Pavlović, Vrhovac, Dedić, Dilaver, Huseinbašić, Isić, Blažević, Perišić, Jamak, Carlos, Okić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Merak1921
Kažu da su gadjali flašom Djelmica jer je igro u Želji..
1 11
rimke
al im je lud onaj crnac, dva zuta zbog simuliranja penala...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi