Brazilac pojačao Bavarce

Coutinho i zvanično u Bayernu, iznos otkupa je pravo bogatstvo · Zvanično

Admin Čaušević

Bayern i Barcelona su zvanično potvrdili transfer Phillpea Coutinha.

Sjajni Brazilac je jučer doputovao u Minhen, obavio ljekarske preglede, a danas je i službeno postao fudbaler najtrofejnijeg njemačkog kluba.

Ovaj 27-godišnjak je u Bayern stigao na jednogodišnju posudbu do juna 2020. godine, a Bavarci će imati mogućnost da na kraju sezone otkupe njegov ugovor.

Posudba će Bayern koštati 8.5 miliona eura, dok je iznos otkupa pravo bogatstvo i fiksiran je na 120 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Coutinho je zadužio "desetku", a poslije potpisa ugovora je da i on lično poput Bayerna ima visoke ambicije. 

"Meni ovo predstavlja izazov u novoj zemlji s jednim od najboljih evropskih klubova. Veoma se radujem tome. Kao i Bayern i ja imam visoke ambicije i siguran sam da ih mogu dostići zajedno sa saigračima", rekao je brazilski ofanzivac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.