Američki mediji dobili dokument

Afera ne prestaje: Sada se zna koliko je Ronaldo platio djevojci kako bi prešutjela njegov zločin

Edmir Škorić

Nedavno je Okružno državno tužilaštvu u SAD-u odlučilo da neće podnijeti tužbu protiv Cristiana Ronalda jer, kako se navoid, tvrdnje o seksualnom napadu ne mogu biti dokazane izvan razumne sumnje.

Američki mediji došli su u posjed dokumentima koji pokazuju da je Portugalac priznao da je 2010. godine platio djevojci 375 hiljada dolara kako sa optužbama o silovanju ne bi izlazila u javnost.

Svjetski mediji su i ranije javljali da je postojao dogovor i ugovor o šutnji, ali sada se prvi put pojavljuje i pisani trag da je došlo do isplate novca.

Nakon što se pojavio dokument koji dokazuje da je Ronaldo platio djevojci da šuti, advokati su saopštili da je riječ o isplati kojom se ne priznaje zločin, već da se na taj način izbjegava medijska euforija, iako je ista i nastala prošle godine.

Podsjećamo, Katheryn Mayorga je tvrdila da je u junu 2009. godine silovana od strane Ronalda. Podnijela je tužbu, ali je popustila pod pritiskom Ronaldovih advokata i pristala je na vansudsku nagodbu.

Tvrdi i kako se zbog svega odala alkoholu te da je često pomišljala na samoubistvo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.