Prvak upisao novu pobjedu

FK Radnik namučio FK Sarajevo, ali sva tri boda ostaju na Koševu

Edmir Škorić

FK Sarajevo je u posljednjem susretu petog kola Premijer lige BiH savladao FK Radnik s 2:1.

Bordo tim se dosta mučio večeras, ali je na kraju uspio da ostvari željeni rezultat i upiše nova tri boda, pa izabranici Husrefa Musemića imaju bod manje i utakmicu manje od vodećeg Željezničara.

Na prvo uzbuđenje čekalo se sedam minuta. Đurić je šutirao, no blokiran je, pa je lopta otišla u korner. U 12. minuti šansa za Sarajevo, ali Ahmetović malo kasni na centaršut s desnog boka.

U 22. minuti Tatar je pucao s distance, siguran je bio Bilobrk. Sarajevo je od vodstva došlo u 31. minuti. Nakon duge lopte, Tatar je vratio za Velkoskog, a kapiten domaćih trese mrežu za 1:0.

Ubrzo nakon toga velika šansa za bordo tim, no Bilobrk iz neposredne blizine brani zicer Ahmetoviću. Do kraja prvog poluvremena bez promjena.

Gosti iz Bijeljine sjajno su zaigrali u drugom dijelu, pa su vezali nekoliko šansi preko Pece koji je u 64. minuti "zaledio" Koševo. Nakon lijepe akcije, Peco trese mrežu Kovačevića.

Zamalo da Radnik preokrene u 71. minuti. Brza kontra i udarac Karića, Kovačević brani vrhovima prstiju.

I kada se činilo da bi Sarajevo moglo da kiksa, stigao je prvijenac Besima Šerbećića u 79. minuti. Sarajevo je došlo do gola nakon ubacivanja iz slobodnjaka. Bilobrk je prvi pokušaj ka svom golu sjajno odbranio, ali onda Šerbečić pogađa za 2:1 i donosi pobjedu Sarajeva.

Sarajevo - Radnik 2:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Kovačević, Šabanović, Lazić, Hebibović, Gavrić, Ahmetović, Velkoski, Letić, Mustafić, Šerbečić, Tatar.

Radnik: Bilobrk, Radović, Mekić, Vasić, Popara, Peco, Maksimović, Despotović, Karić, Đurić, Šubert.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.