Messi nije uspio osvojiti Svjetsko prvenstvo sa Argentinom

Španski stručnjak govorio o Lionelu Messiju

"Ne možete biti najbolji igrač u historiji, ako niste osvojili Svjetsko prvenstvo"

S. Pašalić

Lionel Messi je za mnoge najbolji igrač u historiji, međutim Jose Antonio Camacho ne dijeli to mišljenje.

Nekadašnji trener Reala i selektor reprezentacije Španije je priznao da se divi napadaču Barcelone, ali je inzistirao da jedan trofej nedostaje Messiju.

"Vrlo je dobar igrač, ali ne možete biti najbolji na svijetu, a kamoli u historiji, ako ste Argentinac i ne osvojite Svjetsko prvenstvo", rekao je Camacho u intervjuu El Mundu.

"Postoje zemlje s manje tradicije u kojima pobjeda na Svjetskom prvenstvu nije značajnija, ali Argentina je dominantna sila. Ne, bez Svjetskog prvenstva Messi ne može biti najbolji."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Svjetsko prvenstvo je ono najbolje čemu možete težiti za i Argentinci će to uvijek zahtijevati.", dodao je Camacho i priznao kako se ipak divi Argentincu.

"On može odlučiti utakmicu u bilo kojem trenutku. Može postojati potpuna ravnoteža između dvije ekipe, ali on je Lionel Messi i on može iznenada razbiti ravnotežu. Uz to, učinio bi da izgledam kao dobar trener.", zaključio je španski stručnjak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.