Budućnost pobjedom prema Final Fouru

Bosna čeka odluku u zadnjem kolu

M. Skaka

I predposljednju šansu da osigura ostanak u NLB ligi Bosna je propustila, ovaj put na gostujućem terenu u Podgorici, gdje je Budućnost slavila sa 81:68.

Motivisani domaćin uspio je savladati Studente koji su se dobro držali većim dijelom susreta, ali i dopustili protivniku da svaku četvrtinu riješi u svoju korist. Ovom pobjedom Budućnost je zadžala šansu za plasman u Final Four i čekaće rezultate sa ostalih terena, te u zadnjem kolu pokušati da pobjedom nad FMP-om i uz poraz Olimpije u Vršcu dosegne plasman među najbolje četiri ekipe u regionu.

Sa druge strane, oči navijača Bosne uprte su ka Sloveniji gdje se nadaju porazu Heliosa od Olimpije, a onda u subotu i od razigranog Radničkog.

Sam susret nije donio previše uzbuđenja i rezultatskih kolebanja i činilo sa da na parketu prazne Morače ne gledamo ekipu kojoj bi pobjeda u ovom susretu donijela rješenje svih problema i spas sezone. Studenti nisu uspjeli ugroziti prednost domaćih niti u jednom trenutku, ali su držali priključak o posljednje četvrtine i onda kada su trebali dodati gas i napraviti iznenađenje te u finišu prelomiti utakmicu u svoju korist, oni su posustali i otvorili previše postora za raspoložene strijelce Budućnosti.

U drugom poluvremenu Parežanin se opredijelio za zonsku odbranu, te dopustio otvorene šuteve iza linije 6’25, a to su znalački iskoristili Otašević i Jeretin te napunili koš Studenata. U napadu, Bosna je pokušavala preko Rakočevićča kojeg je efikasno zaustavio Maraš, pa je u posljednjih 10 minuta tim iz Sarajeva ubacio samo 13 poena što je bilo nedovoljno da se Budućnost zaustavi u pohodu na Final Four.

U bordo dresu najefikasniji bili su Milošević i Jovanović sa 13 poena, a Šehović je ubacio 11 i Rakočević 10. Kod domaćina, bolji od ostalih, posebno u drugom poluvremenu bio je Otašević sa 18, te Jeretin sa 17 poena.

Budućnost m:tel - Bosna ASA BHT 81:68
(14:12, 26:24, 21:19, 20:13)
PODGORICA - Dvorana Morača. Sudije: Milivoje Jovčić (SRB), Siniša Herceg (CRO), Dragan Medan (CRO).

Budućnost: Šehović 2, Jeretin 17, Popović 4, Ljubičić, Gordić, Barović, Otašević 18, Dragičević 12, Simonović 10, Maraš 5, Vitkovac 5, Savović 8.
Bosna ASA BHT: Šehović 11, Sarajlija 8, Buza, Đurasović 7, Čamdžić, Klinac,  Bajić 4, Radonjić 2, Pašalić, Milošević 13, Rakočević 10, Jovanović 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.