Odlazi iz Saudijske Arabije

Zaboravljeni Giovinco ponovo u Italiji?

Pomalo zaboravljeni majstor Sebastian Giovinco blizu je povratka u Evropu.

Omaleni fudbaler iz Italije je otišao još 2015. godine i od tada igra van Evrope, no sada bi, kako stvari stoje, mogao ponovo da zaigra u Serie A.

Za usluge nekadašnje zvijezde Juventusa se, naime, interesuje Sassuolo čiji ga čelnici vide kao idealnu zamjenu za Berardija koju je na rubu odlaska u Fiorentinu, a pregovori su navodno već otpočeli.

Italijani nisu optimistični glede pregovora, jer teško da Sassuolo finansijski može parirati sadašnjem Giovincovom klubu Al-Hilalu u kojem godišnje zarađuje čak deset miliona eura.

Giovinco je ranije isticao da još nije rekao posljednju riječ na velikoj fudbalskoj sceni. Hoće li ljubav prema fudbalu biti veća od one prema novcu, ostaje da se vidi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.