Od odbačenog do neophodnog

Promjena planova za zvijezdu Real Madrida

Admin Čaušević

Veliki zaokret u ulozi zvijezde Real Madrida. Za kratko vrijeme od odbačenog postaje neophodan za projekat kraljevskog kluba. 

Gareth Bale je ljeto počeo s jednom nogom van kluba, a sada će Velšanin imati jednu od ključnih uloga u ekipi Zinedinea Zidanea.

U premijernom meču La Lige protiv Celte Bale je odigrao sjajan meč, da bi i u drugom kolu bio starter protiv Valladolida.

Krajem prošle sezone iskusnog ofanzivca publika na stadionu Santiago Bernabeu je ispratila zvižducima, međutim sada se situacija promijenila pa je dobio aplauze.

U prošloj sezoni od povratka Zidanea Bale je na 11 mogućih utakmica odigrao 47 % minuta. Većinu je odradio na prvim povratničkim mečevima francuskog stručnjaka, a na posljednjih pet susreta nije dobio ni minut.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rukovodstvo Reala je tokom pauze između dvije sezone učinilo sve da proda 30-godišnjaka, ali kada je ta mogućnost otpala onda su porazgovarali sa Zidaneom.

Zizou je shvatio situaciju, obavio razgovor s Baleom, igrač je reagovao pozitivno i na pravom je putu da opet postane jedan od ključnih igrača višestrukog prvaka Evrope.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.