Pique je bio krivac za penal u 81. minuti

Ekipa Ernesta Valverdea je na kraju osvojila samo bod

Barcelona ipak ne može bez Messija: Kiks katalonskog tima protiv Osasune

S. Pašalić, foto: EPA

Barcelona je u 3. kolu španske La Lige stigla na gostovanje kod Osasune i odigrala 2:2.

Dosta problema je imao Ernesto Valverde pred ovaj meč kada je riječ o povrijeđenim igračima pa su tako Lionel Messsi, Ousmane Dembele, Luis Suarez, Neto i Junior Firpo bili van stroja.

Već u 7. minuti Osasuna je to iskoristila i stigla do vodstva kada je nakon jedne ubačene lopte Roberto Torres zakucalo loptu u mrežu za 1:0.

Katalonci u prvom poluvremenu nisu ozbiljije zaprijetili golu domaćih pa se na odmor otišlo sa vodstvom Osasune.

Trener Barcelone je na poluvremenu napravio prvu izmjenu pa je tako u igru ušao mladi Ansu Fati i već u 51. minuti donio izjednačenje svom timu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Valverde je ubrzo uveo i Arthura u igru te još jednom sjajno pogodio sa izmjenama s obzirom da je Brazilac u 64. minuti postigao gol za vodstvo Barcelone od 2:1.

Osasuna je nakon toga pokušavala doći do izjednačenja, a na kraju je u tome i uspjela nakon što je Gerard Pique igrao rukom u svom šesnaestercu, a Torres je bio precizan sa bijele tačke za 2:2, a iako su nakon toga oba tima imala svoje prilike, rezultat se nije mijenjao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.