Trijumf Cityja

Vojo Ubiparip ponovo heroj: FK Tuzla City u gradskom derbiju savladao FK Sloboda

Midhat Šljivak, foto: Esmer Oštraković

Tuzla City savladao je Slobodu na Tušnju sa 2:1 u susretu sedmog kola Premijer lige BiH.

Tuzlanski derbi nije donio previše uzbuđenja u prvih 45 minuta. Domaći tim je bio nešto konkretniji u ovom dijelu meča, ali nije bilo dosta toga za izdvojiti.

Prvu šansu na utakmici imao je u 24. minuti Vojo Ubiparip. Dobro je šutirao glavom na ubačaj Nukića, ali lopta je otišla pored gola.

Zatim je i Zlatković oprobao udarac pravo u Lakića, da bi zatim uslijedio pravi rat na terenu uz nekoliko žestokih startova, no nakon prvog dijela golova nije bilo (0:0).

I u nastavku je Tuzla City bio bolji tim. Veliku šansu je imao Ubiparip u 52. minuti, ali je Lakić nestvarnom odbranom spasio svoj tim.

Ipak, ni golman Slobode nije mogao ništa u 62. minuti. Amar Beganović ruši Crnkića u kaznanom prostoru, sudija pokazuje na bijelu tačku, a Vojo Ubiparip pogađa za 1:0.

Radost navijača Tuzla Cityja trajala je samo 14 minuta. Rezervista Livančić je iskoristio odlično ubacivanje Bekića i pogodio je za 1:1.

Ipak, u 86. minuti Tuzla City dolazi do pobjede. Nukić je fantastično uposlio Ubiparipa, a ovaj pogađa za 2:1.

Premijer liga BiH, 7. kolo

Tuzla City - Sloboda 2:1 (Ubiparip 62'p, 86' / Livančić 76')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City: Fejzić, Efendić, Crnkić, Husejinović, Kojić, Hasanović, Nukić, Ubiparip, Sesar, Morris, Zlatković.

Sloboda: Lakić, Beganović, Jusić, Hodžić, Pršeš, Bekrić, Buljić, Ivetić, Maksimović, Al.Bekić, Mujagić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.