Španska La Liga, 3. kolo

Dva gola i crveni karton za Balea na La Ceramici, Realu samo bod

Fudbaleri Villarreala i Real Madrida podijelili su bodove večeras na La Ceramici u susretu 3. kola La Lige jer su odigrali susret bez pobjednika (2:2). 

Villarreal je bolje ušao u meč pa je do vodstva stigao već nakon 12 minuta igre, a strijelac gola bio je Moreno.

Od tog trenutka do kraja prvog dijela nije bilo većih šansi, a Real do izjednačenja stiže u nadoknadi i to nakon sjajne akcije.

Sve je krenulo od Carvajala koji dodaje Casemiru, ovaj je prosljeđuje Joviću koji maestralno odigrava petom za Carvajala, a na kraju akciju završava Bale za 1:1.

U nastavku meča Real prijeti preko Tonija Kroosa u 58. minuti, ali njegov udarac sjajno zaustavlja Fernandez.

Villarreal 15 minuta kasnije uzvraća i to golom. Odbijenac je pokupio Moi Gomez i pogodio za novo vodstvo svog tima.

S porazom se nikako nije mogao pomiriti Gareth Bale pa nakon lijepe solo akcije pogađa za 2:2 u 86. minuti. Na kraju se ispostavilo da je to i konačan rezultat meča. Zanimljivo, na kraju je Velšanin dobio i crveni karton, tačnije dva žuta u nadoknadi izgubljenog vremena.

Villarreal sada ima dva boda i nalazi se na 16. poziciji, dok je Real ostao peti sa pet bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga, 3. kolo:

Villarreal - Real Madrid 2:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.