Foto: NK Dinamo Zagreb

Dolazi iz Legije

Dinamo platio dva miliona eura za sina bivšeg reprezentativca BiH

Posao u ljetnom prijelaznom roku Dinamo je zaokružio je dovođenjem Sandra Kulenovića.

Ime je to fudbalera koji je dobro poznat zagrebačkoj javnosti obzirom da je ponikao upravo u Dinamu, no nakon što je otišao s Maksimira igrao je ponajviše u Legiji iz Varšave koju je sada odlučio da napusti.

A na kraju doveo ga je upravo Dinamo koji je s njim potpisao višegodišnji ugovor, vjerujući da se radi o igraču koji će puni svoj potencijal iskazati upravo u 'modrom' dresu, a cijeli posao je Zagrepčane koštao oko dva miliona eura.

"Uvijek sam slutio kako ću jednoga dana ostvariti dječački san i istrčati na Maksimiru u dresu svog Dinama. Sjajno se osjećam kada znam da je san blizu ostvarenja", rekao je novi igrač Dinama.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kulenović je rođen u Zagrebu, pod zastavom Hrvatske nastupa još od najmlađih dana, no malo je poznato kako je porijeklom iz naše zemlje. Njegov otac Almin je u razdoblju od 1999. do 2002. godine nosio dres bihaćkog Jedinstva u kojem je i ponikao, a imao je priliku i da ubilježi nekoliko nastupa za reprezentaciju BiH.

Nešto slično kao 'slučaj Halilović'...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.