Gravesen je ostao godinu i po u Madridu

Danac nije očekivao da će Real biti zainteresovan za njega

"Agent me nazvao i rekao šta mislim o Madridu, a ja sam mislio da je u pitanju Atletico"

S. Pašalić

Bivši igrač Real Madrida, Thomas Gravesen, ispričao je zanimljivu anegdotu vezanu za njegov dolazak na Santiago Bernabeu.

Danac je 2005. godine stigao iz Evertona u Real Madrid za oko 3.5 miliona eura, ali je odigrao 49 utakmica i već nakon godinu i po je napustio redove španskog velikana.

Ipak, on je sada otkrio kako je stigao u Madrid i kako je dobio priliku da igra sa velikim zvijezdama koje su tada igrale za Real.

"Bio sam u kinu s bratom kad me je nazvao agent", objasnio je Gravesen. "Rekao sam bratu: 'Moram preuzeti ovaj telefonski poziv' i izašao van. Moj agent je pitao: 'Šta misliš o Madridu?'"

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Mislio sam da je to Atletico Madrid za početak, pa sam rekao: 'Ali ja volim Everton također'. Rekao je: 'To je Real Madrid'. Rekao sam: 'To je Real Madrid?! OK ... dobro, šta kažu? Šta kaže David Moyes?"

"Moj agent rekao je da će postići dogovor, a nakon toga je na nama. Odatle je moj agent odletio do Madrida, a pošto je bio zimski prelazni rok, Real Madrid je trebao biti jako brz. Taj se potez dogodio tako brzo.", rekao je Gravesen.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.