Prijateljski meč

Pobjeda FK Sarajevo protiv Muaithera, četiri nova lica u bordo dresu

FK Sarajevo koristi reprezentativnu pauzu da dodatno uigra ekipu, a očigledno i da pokuša pronaći nova pojačanja.

Bordo tim je danas u svom Trening kampu u Butmiru odigrao prijateljski meč protiv katarskog Muaither SC-a i slavio pobjedu rezultatom 3:2.

Musemić je u startnu postavu uvrstio sljedeće igrače: Marković, Hodžić, Imamović, Šišić, Milanović, Salčin, Guzina, Cruz, Kurdić, Mustafić, Gudžević.

Fudbaleri Sarajeva su u prvom poluvremenu lagano izlazili na kraj sa protivnicima, pa se na odmor otišlo vodstvom bordo tim od 3:0. Bordo tim je u vodstvo doveo Milanović, dok je do kraja prvog dijela dva gola postiga Guzina.

Na startu drugog poluvremena Musemić je umjesto Milanovića, Gudževića, Šišića i Imamovića u igru ubacio D'Orsija, Jakovljevića, Kurbegovića i Dervišagića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U drugom poluvremenu su gosti stigli do dva gola, pogađali su Salman i Diawara, pa je meč završen rezultatom 3:2.

Današnja prijateljska utakmica je otkrila i četiri nova lica u bordo timu. To su igrači koji borave na probi u FK Sarajevo, a svi su danas dobili šansu protiv katarskog tima. Riječ je o italijanu Francescu D'Orsiju, Arnesu Gudževiću, Dini Kurbegoviću i Andreju Jakovljeviću.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.