Reprezentativac BiH pred sutrašnji meč

Duljević: Armenci su namučili i Italijane, ali sve je do nas

Fudbalski reprezentativci BiH s velikim optimizmom iščekuju sutrašnju kvalifikacionu utakmicu protiv Armenije.

Nakon što su prethodno deklasirali Lihtenštajn, Zmajevi predvođeni Robertom Prosinečkim nastojat će da se i iz Jerevana vrate s punim plijenim kako bi ostali u igri za Euro 2020.

Nimalo lagan posao u Jerevenu ne očekuje ni Haris Duljević, igrač koji je u minulom meču ušao s klupe i postigao po gol i asistenciju.

"Bit će teša utakmica, namučili su i Italiju, ali mi ako odigramo onako kako znamo - problema neće biti. Nemamo prava na kiks. Moramo ih dobiti i u dobrom ozračju dočekati sljedeće dvije utakmice koje će vjerovatno biti i odlučujuće u kvalifikacijama", kaže Duljević.

Na konstataciju kako je pokazao da je igrač za startnu postavu, Duljević skromno odgovara.

"Ma, najbitnije je da smo pobijedili. Spremno sam čekao svoju šansu i hvala Bogu ispalo je tako kako jeste."

Ovog ljeta Duljević je Dynamo Dresden zamijenio Nimes.

"To je stepenica više u mojoj karijeri, ipak se radi o jednoj od najjačih liga u Evropi. Na startu je sve super, odigrao sam četiri utakmice i stvarno nemam primjerdbe. Jezik? E, to je malo teže, problem je što dosta igrača ne priča engleski, ali snalazim se...", istakao je Duljević.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.