Viđena četiri pogotka

Tuzla City poražen u prijateljskom meču od Čukaričkog

Fudbaleri Tuzla Cityja prvenstvenu pauzu su iskoristili za odigravanje prijateljske utakmice.

Tako su Plavi su subotu u jutarnjim satima odmjerili snage sa srbijanskim prvoligašem Čukaričkim koji je na kraju savladao Tuzlake sa 3:1.

Bošnjaković u ovome meču nije mogao računati na rovite Ubiparipa i Zlatkovića te Nukića koji se povrijedio na zagrijavanju, pa je meč ispred Muminovića počeo Terzić, Morris, Kojić, Šarčević. U vezi su ordinirali Sesar, Hadžanović, Beganović, Zitouni i Crnkić, te u vrhu Ramić.

Plavi su u prvih 45 minuta izgledali jako dobro i bili bolji rival. U trećoj minuti je pokušao Crnkić sa 16 metara, a nedugo poslije toga i Ramić, no oba pokušaja su završila pored gola. Uzvratili su domaći preko Nikčevića u 15. minuti, ali je Muminović bio na mjestu.

U nastavku utakmice slijevale su se šanse, i s jedne i s druge strane, a u finišu poluvremena pao je i prvi gol. Poveli su domaći golom koji je postigao Kajević nakon što je prethodno glavni arbitar dosudio jedanaesterac.

Pri minimalnom vodstvu Čukaričkog se i otišlo na odmor, da bi odmah na otvaranju drugog dijela Tuzla City stigao do izjednačenja. Zitouni je sjajno pronašao Kojića koji je glavom sa deset metara pogodio za 1:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U međuvremenu trener Bošnjaković je priliku za igru pružio i ostalim igračima, što se svakako odrazilo i na sam rezultat. U samom finišu utakmice Čukarički je uspio još dva puta da zatrese mrežu Tuzla Cityja, a konačnih 3:1 postavili su Stojanović s bijele tačke, te Ndyae.

Nakon utakmice iz tabora Tuzla Cityja istaknuli su kako je ovo za njihov tim bila veoma kvalitetna provjera i da je u velikoj mjeri poslužila treneru kako bi što bolje spremio ti m za naredni ligaški okršaj sa Širokim Brijegom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti