SportSport.ba tim 7. kola Premijer lige BiH

Izabrali smo najbolje

SportSport.ba tim 7. kola Premijer lige BiH

M. Šljivak

Proteklog vikenda odigrani su susreti 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a SportSport.ba izabrao je idealni tim kola.

Strahinja Manojlović (Zvijezda 09) - Mladi 17-godišnji golman odradio je dobar posao u duelu Zvijezde 09 i Širokog Brijega. Talentovani čuvar mreže imao je par dobrih intervencija a greške koje i napravi mogu se pripisati njegovim godinama. Sačuvana mreža je svakako napunila samopouzdanjem ovog tinejdžera, koji je dobio svoje mjesto u timu kola.

Samir Efendić (Tuzla City) - Iskusni defanzivac je odigrao još jednu veoma dobru partiju u dresu Tuzla Cityja. Nova dobra partija je došla protiv njegovog nekadašnjeg kluba Slobode u kojoj je 28-godišnji fudbaler obavljao svoje zadatke na visokom nivou.

Slobodan Jakovljević (Zrinjski) - Sjajni štoper Plemića je zabio vodeći gol u nadoknadi meča i tako je otvorio svom timu put prema pobjedi protiv Mladosti u Doboj Kaknju. Također, defanzivno je Jakovljević sve odradio veoma korektno i našao je mjesto u timu kola.

Đorđe Ćosić (Borac) - Đorđe Ćosić za sada igra odličnu sezonu u dresu banjalučkog Borca. Bez dileme je jedan od najboljih fudbalera u timu Branislava Krunića, a i protiv Čelika je pružio veoma dobru partiju i tako se našao u izboru za tim kola.

Slaviša Radović (Radnik) - Radović je trenutno vjerovatno najbolji lijevi bek Premijer lige BiH. Za njega jednostavno nema izgubljene lopte, a sa kolegama iz odbrane Radnika je uspješno sačuvao mrežu protiv Veleža u Mostaru. Radović je asistirao za jedini gol na utakmici.

Stojan Vranješ (Borac) - Vranješ je bez dileme vođa ekipe Borca. S nova dva gola je nosio svoj tim do trijumfa nad Čelikom i potvrdio je da se radi o zaista pravoj klasi od fudbalera. Trenutno, jedan od najboljih veznjaka lige.

Mehmed Alispahić (Željezničar) - Željo je dolaskom Alispahića dobio zaista mnogo. Iskusni veznjak svoje zadatke obavlja fantastično, a u derbiju protiv Sarajeva je potpuno nadigrao protivničke veznjaka. Na kraju je zabio i gol i tako je ukrasio svoju odličnu partiju.

Dejan Maksimović (Radnik) - Veznjak Radnika igra odlično ove sezone. Nosioc je igre svog tima uz iskusnog Đurića i Slavišu Radovića, a zadužen je i za zabijanje golova. Svom timu je donio pobjedu u Mostaru protiv Veleža, a imao je još nekoliko dobrih pokušaja.

Mladen Veselinović (Željezničar) - Mladen Veselinović pruža zaista odlične partije u dresu Željezničara. Protiv Sarajeva je igrao zaista dobro, upisao je asistenciju, a 'njegov' je i gol iz kojeg je Petar Bojo zabio za prednost. Odigrao je jako dobru utakmicu i pokazao da je u odličnoj formi.

Sulejman Krpić (Željezničar) - Krpić je ove sezone proradio. Vodio je Željezničar do trijumfa u derbiju protiv Sarajeva sa dva gola i tako je nastavio sa odličnim igrama. Zasluženo mjesto u timu sezone.

Vojo Ubiparip (Tuzla City) - Fantastični napadač Tuzla Cityja donio je svom timu pobjedu protiv velikog rivala Slobode. Postigao je dva gola u trijumfu nad gradskim rivalom i još jedom je pokazao o kakvom se napadaču radi.

Igrač kola: Sulejman Krpić (FK Željezničar) - Igrač kola je napadač Željezničara Sulejman Krpić koji je sa dva gola vodio Plave do trijumfa protiv gradskog rivala Sarajeva od 5:2.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener kola: Amar Osim (Željezničar)

Amar Osim je u potpunosti nadmudrio Husrefa Musemića u derbiju. Njegov tim je teško porazio velikog rivala sa 5:2, a Osim je pokazao da je Željezničar sa njim druga priča u odnosu na neke druge trenere.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Furioza1999
Amar Osim najjaci trener lige moze ko sta hoce reci ali covjek zna posao
1 17
Dzebra2019
Husref najjači!!!
0 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi