Babić i Salčinović se znaju još iz HNL, kada je Babić igrao za Osijek, a Salčinović za Rijeku

U srijedu planirana i prijateljska utakmica

NK Čelik danas putuje na mini pripreme u Međugorje

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika u četvrtak su dobili novog šefa struke, Marko Babić na kormilu Zeničana zamijenio je Hasana Ozera.

Babić je sa svojim pomoćnicima odradio već nekoliko treninga s crno-crvenima, a danas će nakon treninga ekspedicija Zeničana krenuti put Međugorja.

Klub s Bilinog polja u Međugorju će ostati do četvrtka, a za srijedu je planirana i prijateljska utakmica, s tim da protivnik još nije poznat. Marko Babić imat će veoma težak zadatak da trgne ekipu Čelika, te se vrati na normalni kolosijek.

Zeničani u naredna tri kola imaju domaći duel protiv Mladosti, te gostovanje Zrinjskom i Radniku. Hoće li novi trener šta promijeniti u igri Zeničana, vrijeme će pokazati, ali sigurno da mu neće biti lako iz mnogo razloga, a prvi je nepoznavanje Premijer lige, te što prvi puta vodi jedan klub kao glavni trener.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Marko Babić se od prvog treninga postavio veoma profesionalno prema igračima, a zanimljivo da je novi trener Zeničana u nekoliko navrata igrao protiv kapitena Čelika, Fenana Salčinovića, kojeg je prepoznao odmah na prvom treningu. Njih dvojica su vodili duele dok je Babić igrao za Osijek, a Salčinović za Rijeku.

U narednom kolu protiv Mladosti svi igrači Čelika imaju pravo nastupa, naravno osim dvojice tamnoputih igrača, Badjija i Keite, koji još nisu ni registrovani.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.