FOTO: Suad Balić

Plavi su bili veoma raspoloženi

FK Željezničar uveličao svečanost u Bihaću, pa deklasirao NK Jedinstvo

Samir Mlaćo

Povodom sto godina nogometa u Bihaću danas je na megdan NK Jedinstvo stigao aktuelni lider BH Telecom Premijer lige FK Željezničar (0:6).

Plavi su se Jedinstvu suprostavili u sastavu: Erić - Stevanović, Osmanković, Sipović, Pavić - Alispahić, Sadiković - Veselinović, Štilić, E. Zec - Krpić.

Već nakon prvog poluvremena gosti su vodili 2:0. Sipović je u 23. minuti pogodio mrežu Jedinstva, da bi u 39. minuti sa 11 metara pogodio Sulejman Krpić.

Željo je dodao gas u drugom dijelu te do vrha napunio mrežu federalnog prvoligaša koji je loše startao u novu sezonu.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme strijelac je bio Mujezinović, a u 51. minuti Remić trese vlastitu mrežu.

Dva minuta kasnije u listu strijelaca upisuje se i Sinan Ramović, a nakon toga i Asim Zec koji je postavio konačnih 6:0.

Prijateljska utakmica:

NK Jedinstvo - FK Željezničar 0:6

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Jedinstvo: Jedinstvo: Dejanović, Jašarević, Nuspahić, Kladar, Terzin, Jahić, Šarenac, Nuhanović, Ibrišimović, Mujagić, Remić.

FK Željezničar: Erić – Stevanović, Osmanković, Sipović, Pavić – Alispahić, Sadiković – Veselinović, Štilić, E. Zec – Krpić. U drugom poluvremenu su igrali: Kjosevski, Stanić, Bogičević, Mujezinović, Tamović, Mehić, A. Zec, Hajdarević, Zajmović, A. Šehić, Kršić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.