Hernandez je za 80 miliona eura stigao u Bayern

Igrač Bayerna se osvrnuo na svoj dolazak u bavarski klub

"Niko do prije godinu i po nije znao za mene u Francuskoj"

S. Pašalić

Bayern ovog ljeta nije doveo mnogo pojačanja, ali jedno od rijetkih koje je stiglo u redove prvaka Njemačke je bio Lucas Hernandez.

Bavarci su iskeširali 80 miliona eura Atletico Madridu za 23-godišnjeg Francuza, ovo je prošlog ljeta malo ko mogao očekivati, ali su se stvari promijenile nakon nastupa Hernandeza na Svjetskom prvenstvu.

"Prije godinu i po niko nije znao za mene u Francuskoj, niko prije toga nije razmišljao prije godinu i po da će klub platiti 80 miliona eura za mene.", rekao je Hernandez koji je nakon toga i objasnio zašto je prešao u Bayern.

"Dugo sam bio u Madridu i tražio sam nešto više. Želio sam novu kulturu, novi način razmišljanja."

Hernandez je za Atletico odigrao 110 utakmica i postigao je jedan gol, a ove sezone je za Bayern igrao u dvije od tri utakmice koju su Bavarci odigrali u Bundesligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.