Mainz poveo, pa ga Bayern potpuno razbio, golčine Pavarda i Alabe
Alaba je postigao fenomenalan gol iz slobodnog udarca

Bavarci su na kraju uvjerljivo slavili

Mainz poveo, pa ga Bayern potpuno razbio, golčine Pavarda i Alabe

S. Pašalić, foto: EPA

Bayern je u 3. kolu Bundeslige dočekao na Allianz Areni Mainz i upisao visoku pobjedu rezultatom 6:1.

Bavarci su nakon pobjede u prošlom kolu protiv Schalkea željeli stići do nove pobjede, ali nije sve krenulo po planovima nakon što je Boetius u 6. minuti pogodio za vodstvo Mainza od 1:0.

Ekipa Nike Kovača je nakon toga krenula po izjednačenje i dominirala je na terenu, a u 36. minuti je uspjela do njega i doći nakon što je Benjamin Pavard na asistenciju Perišića postigao sjajan gol.

u sudijskoj nadoknadi Bayern je uspio stići i do preokreta i vodstva od 2:1, a David Alaba je majstorski pogodio iz slobodnog udarca.

Drugo poluvrijeme je donijelo još veću dominaciju Bavaraca, a u 54. minuti Ivan Perišić je postigao gol za 3:1. Deset minuta kasnije Kingsley Coman je povisio vodstvo Bayerna na 4:1.

Napadi Bayerna nisu prestajali ni nakon toga pa je Robert Lewandowski u 78. minuti pogodio za 5:1, a samo tri minute kasnije Davies je povisio na 6:1, a ispostavilo se na kraju da je to bio i konačni rezultat.

Schalke je na svom terenu stigao do ubjeddljive pobjede protiv Herthe od 3:0. Zanimljivo je da su prva dva gola postigli gosti u svoju mrežu, a strijelci su bili Stark u 38. i Rekik u 48 minuti. Kenny je u 85. minuti postigao gol za konačnih 3:0. Vedad Ibišević je igrao do 61. minute za goste.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Leverkusen je ugostio Hoffenheim i iako je togom cijelog meča bio bolji tim i napadao je, na kraju je ipak završilo 0:0. Ermin Bičakčić je igrao do 73. minute za goste.

Freiburg je na svom terenu dočekao Koln i upisao poraz rezultatom 1:2, utakmica između Wolfsburga i Paderborna je završila rezultatom 1:1.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi