Bio je u pravu

A Tielemansu su se Škoti smijali...

Edmir Škorić

Youri Tielemans je prije utakmice Škotska - Belgija izjavio da je "Škotska na niovu San Marina".

Naravno, to je uvrijedilo mnoge u Škotskoj, smatrali su da je mladi nogometaš pretjerao u poređenju dvaju reprezentativnih timova, ali je - bio u pravu.

Nakon što su isprašili San Marino s 4:0 prije nekoliko dana, Belgijanci su večeras istim rezultatom slavili i protiv Škotske.

Meč je odigran u Glasgowu, a Belgija je isuviše lako došla do šeste pobjede i na taj način praktično osigurala plasman na Evropsko prvenstvo.

Škoti su ostali na šest bodova, a budući da im drugoplasirana Rusija 'bježi' devet bodova, sve su prilike da ih nećemo gledati na smotri najboljih evropskih selekcija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.