De Bruyne gol i tri asistencije, Belgija završila posao, izvjesno je da će na EP i Rusi

Kvalifikacije

De Bruyne gol i tri asistencije, Belgija završila posao, izvjesno je da će na EP i Rusi

E. Škorić

Večerašnjim pobjedama Belgija i Rusija skoro su pa osigurale plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Belgija je gostovala u Glasgowu i tamo je razbila domaću selekciju Škotske s uvjerljivih 4:0.

Romelu Lukaku je u devetoj minuti načeo Škote, da bi Vermalene u 24. povisio na 2:0, a u 32. minuti Alderweireld je postigao treći gol za Belgiju.

Zanimljivo, sve tri asistencije upisao je De Bruyne, koji je u 82. minuti i sam postigao pogodak i postavio konačnih 4:0.

Rusija se mučila sa Kazahstanom, da bi ipak Fernandes u 89. minuti glavom zabio za pobjedu na centaršut Golovina iz slobodnog udarca iskosa s lijeve strane.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U trećem meču 6. kola grupe I Kipar je, kao gost, deklasirao San Marino s 4:0.

Četiri kola prije kraja Belgija ima 18, Rusija 15, Kazahstan i Kipar po sedam bodova, Škotska ima šest, a San Marino je bez boda.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi