Nije se pojavio

Maradona vrijeđao novinare zbog obećanja koje je već narednog dana prekršio

Endin Čaušević

Legendari Diego Armando Maradona vratio se na trenersku scenu u Argentini nakon devet godina.

Maradona nije trenirao neku argentinsku ekipu još od SP-a 2010. godine kada je bio selektor Argentine. Međutim, nakon devet godina odlučio se vratiti i preuzeti trenersko mjesto Gimnasije koja je posljednja u argentinskoj Superligi.

Legendarni Maradona predstavljen je u ponedjeljak kao novi trener Gimnasije, a ovaj klub je već narednog dana dobio 3000 novih članova što dovoljno pokazuje koliko je Maradona popularan u Argentini.

Na press konferenciji je poručio da nije čudotvorac i da zna da je Gimnasia u teškoj situaciji, ali da će dati sve od sebe da se to promijeni. Maradona je čak dao i obećanje koje je odmah prekršio narednog dana.

"Nisam ja nikakav čudotvorac. Volim da radim, ali volim i da zarađujem novac, baš kao što to radim cijelog svog života. Neću propustiti niti jedan trening iako će neki novinar-idiot tvrditi drugačije", rekao je Maradona.

No, on je već narednog dana prekršio obećanje i nije se pojavio na treningu, te još uvijek nije poznat razlog zbog kojeg se to desilo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti