Maradona: Messi se dosta mučio sa slobodnim udarcima, ja sam mu pomogao da postane bolji
Messi je postigao i sjajan gol protiv Liverpoola

Igrač Barcelone je prošle sezone postigao mnogo golova iz slobodnih udaraca

Maradona: Messi se dosta mučio sa slobodnim udarcima, ja sam mu pomogao da postane bolji

S. Pašalić

Diego Armando Maradona je nedavno preuzeo argentinski klub Gimnasia.

Legendarni napadač je prethodno vodio meksičkog drugoligaša Dorados de Sinaloa, ali nije sa ovim klubom uspio izboriti viši rang.

Sada je Maradona stigao u novi klub gdje je imao fantastičan doček od strane navijača, a u svom obraćanju novinarima se dotakao i teme Lionela Messija.

Maradona je sarađivao sa Messijem u periodu od 2008. do 2010. kada je bio selektor Argentine i tvrdi da je upravo tada pomogao igraču Barcelone da postane bolji izvođač slobodnih udaraca, s čime se prije toga mučio.

"Trenirao sam najboljeg, Messija. I niko mi ne može drugačije reći, jer je uspio proći i do pet igrača - fenomen."

"Imao je problem sa slobodnim udarcima. Kad smo završavali svaki trening, ostavljali smo Lea kako da bi mogao vježbati i počeo je pogađati.", rekao je Maradona.

Messi je prošle sezone bio najgora noćna mora za golmane kada je riječ o slobodnim udarcima, a pamti se i njegov gol u polufinalu Lige prvaka protiv Liverpoola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi