Feđa Dudić i Kosta Manev obratili su se novinarima pred gostovanje Želje

Press Rođenih pred gostovanje FK Željezničar

Feđa Dudić: Ne smijemo biti nonšalantni kao protiv Radnika

U prostorijama stadiona Rođeni jutros je upriličena press konferencija FK Velež povodom derbi susreta 8. kola Premijer Lige u kojem će mostarski klub dočekati lidera na tabeli FK Željezničar.

Okupljenim novinarima obratili su se trener momčadi Feđa Dudić te igrač Kosta Manev. Prvi je riječ imao Dudić:

"Prvo bih pozdravio sve prisutne i zahvalio se na dolasku" - otvorio je press strateg Rođenih i nastavio: -"Svjesni smo ko nam dolazi, mjesto na tabeli dovoljno govori o tome o kakvom se protivniku radi, sigurno je da imamo veliki respekt prema njima. I poslije prvog kola i njihovog remija s Borcem govorio sam da je to jedan drugi Željo u odnosu na prošlu sezonu. Posloženi su onako je to htio njihov trener Amar Osim, prošao je kvalitetne pripreme s njima i evo, rezultati tog rada se itekako vide".

"Mi smo u situaciji kakvoj jesmo, u svakoj utakmici moramo tražiti bodove pa će tako biti i sutra uz respekt prema gostima mi jednostavno moramo tražiti pobjedu i tako ćemo se i postaviti te bez obzira na njihove kvalitete nećemo odstupati od zacrtanog plana. Što se tiče priprema, iskoristili smo pauzu za odlazak u Ljubuški gdje smo malo podigli fizičku spremu, ali više smo koristili vrijeme za psihičku pripremu, razgovore s igračima da svi skupa shvatimo u kakvoj smo situaciji, te da shvatimo težinu ovog grba i dresa. Ne smije nam se ponoviti nonšalancija koja je viđena protiv Radnika. Očekujem jednu pozitivnu reakciju, jednu borbenu ekipu i izgaranje do zadnje minute te bespoštednu borbu. Što se tiče ozliijeđenih igrača dobili smo negativne vijesti u vezi Darija koji neće moći igrati sutra iako ima izrazitu želju da igra. Mi nećemo rizikovati i poslušat ćemo savjet doktora i on neće igrati jer ne želimo da ga izgubimo na duže vrijeme posebno jer sada dolazi ubojiti ritam utakmica srijeda-subota. Ionako smo nešto tanji s igračkim kadrom. Dobra vijest za sve je da je Cvijanović počeo trenirati punim intezitetom i vidjet ćemo hoće li biti u kadru za ovu utakmicu iako to možda ne bi bilo previše realno u ovom trenutku" - rekao je strateg Rođenih Feđa Dudić.

Kosta Manev je dodao slijedeće:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Kao što je trener rekao dobro smo iskoristili ove pripreme s naglaskom na ovaj psihički dio, da se pripremimo i shvatimo u kakvoj smo situaciji. Svi moramo shvatiti da moramo biti bolji i da rezultati moraju biti bolji da bi se podigli na tabeli. Što se tiče Želje svi znamo kakav je to protivnk i fokus će morati biti maksimalan. Morat ćemo biti maksimalno koncentrirani u oba smjera da bi došli do željenog rezultata" - rekao je stoper Rođenih.

Utakmica između Veleža i Željezničara igra se sutra u 16:30h na stadionu Rođeni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.