Lazarević govorio o problemima

Kriza drma Slobodu: "Ne znam šta dalje, upitna je i naredna utakmica"

Samir Mlaćo

Teški dani za FK Sloboda se nastavljaju.

Naime, Tuzlaci su tek jučer odradili prvi trening pred subotnji meč sa Borcem, a razlog su neisplaćene obaveza prema njima.

Odlučili su da ipak konsoliduju redove i nastupe u subotnjem meču. Tim povodom danas je na press konferenciji govorio šef struke Mile Lazarević i prvotimac Amer Bekić.

"Očekivanja su u ovom trenutku komplikovana, ekipa je zbog finansijskih problema odlučila da ide u štrajk, sasvim opravdano. Ovaj period trebali smo iskoristili da nadogradimo ekipu fizički i taktički, drugi su to uradili i sada možemo smatrati da ekipa ide od nule. Igrači su odlučili radi navijača i kluba da igraju meč. Igramo protiv ekipe koja se vratila u Premijer ligu, koja se pojačala sa igračima iz Jelen Super lige i koja je u uzlaznoj putanji. Nadam se da ćemo zadovoljni napustiti Tušanj u subotu", kazao je trener Lazarević.

Imao je šta reći i prvotimac Almir Bekić.

"Odradili smo jučer trening, a imamo trening i danas. Borac je kvalitetna ekipa koja će doći da se nadigrava i znaju našu situaciju u klubu. Mi ćemo dati svoj maksimum i nadam se da ćemo ostvariti pozitivan rezultat. Ne bismo da blatimo naš obraz i obraz grada i kluba i zato izlazimo na utakmicu".

Na pitanje o finansijskim problemima Lazarević je kazao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mali dio finansijski je ispoštovan. Par igrača je dobilo stanarine i nešto sitno. Nije bilo kvalitetnog pomaka. U ovom trenutku ne znam šta će dalje biti, nakon utakmice nastavljaju se razgovori.

Stručni štab je bio saglasan sa odlukom igrača. Upozorenja, biće danas – sutra, za sedam dana, ako niko nema želje da riješi problem vjerovatno će doći u pitanje i naredna utakmica. U prvom rangu smo države, a u situaciji smo da tri mjeseca nema plata. Došlo je do granice kada je više ovo - nemoguće", jasan je bio Lazarević.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.