Grad Tuzla odobrio novac, ali iznos nije dovoljan za pokrivanje plata?

Šta se dešava u Tuzli?

Grad Tuzla odobrio novac, ali iznos nije dovoljan za pokrivanje plata?

E. Škorić

Za vikend je na rasporedu novo premijerligaško kolo, a u Tuzli fudbaleri još uvijek nisu započeli s treninzima. Razlog su neisplaćene višemjesečne plate igračima i stručnom štabu. 

Danas je SportSport.ba dobio informacije da je Grad Tuzla spreman pomoći klubu, te je odobren hitan iznos novčanih sredstva u iznosu između 50 i 60 hiljada KM.

Međutim, novac još uvijek nije prebačen na račune igrača kluba, koji od mjeseca maja čekaju svoja zarađena primanja. Tragom novih informacija kontaktirali smo Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH, organizaciju koja je od početka novonastale situacije u Tuzli na strani igrača i stručnog štaba.

"Sindikat profesionalnih fudbalera upoznat je s problemom igrača i trenera FK Sloboda Tuzla. Pokrenuli smo sve potrebne pravne aktivnosti kako bi zaštitili njihova prava. U ovom trenutnu raspolažemo s informacijama da je odobren iznos od strane grada Tuzla nedovoljan da se pokriju troškovi jedne mjesečne plate, te da rukovodstvo kluba pokušava prikupiti ostatak sredstava. Moramo istaći da su fudbaleri Slobode krajnje korektno nastupili prema rukovodstvu kluba, s razumnim i realnim zahtjevom, obzirom da je njihova egzistencija ugrožena”, poručili su iz SPFBiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Hoće li rukovodstvo FK Sloboda Tuzla iznaći brzo rješenje ostaje da vidim, obzirom da je odigravanje derbi susreta protiv Borca ugrožena, te dugoročno i premijerligaška licenca ovog kluba koji slavi 100 godina postojanja.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VelaHavle
Nek im svinjski posudi... oni su njihovi navijaci
16 8
Nije cudo navijaci Slobode s razlogom se zovu Fukare, te tako i igraci Slobode su Fukare, garant da ce mnogi igraci napustiti Slobodu, a posledica toga bit ce ispadanje iz BH premijer lige, danas nece niko da igra fudbal dzaba, niko nije lud da se lomi po terenu za nista, nista se danas ne radi za ljubav nego za interes.
13 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi