Novi ispit za Banjalučane

Krunić pred Slobodu: Njihovi problemi mogu biti naša prednost, ali i njima vjetar u leđa

Samir Mlaćo

Osmo kolo fudbalske BHT Premijer lige BiH donosi nam derbi starih rivala još iz bivše Jugoslavije, Slobode i Borca.

 Crveno – plavi nisu odmarali na reprezentativnoj pauzi, već su igrali humanitarni meč protiv Vojvodine, te imali obaveze u Kupu Republike Srpske.

"Biće teška utakmica. Sloboda dobro igra na svom terenu i ima par dobrih individualaca, ali i dobru podršku publike. Njihovi problemi mogu biti naša prednost, ali i njima svojevrsan vjetar u leđa i dodatni motiv. Maksimalno smo koncentrisani i oprezni. Znači nam ova utakmica, jer u slučaju dobrog rezultata, ostajemo pri vrhu tabele. Osjećamo pritisak, jer je protivnik po mjeri i šansa da osvojimo nove bodove", rekao je trener Borca Branislav Krunić.

Borčev šef struke sutra ne može računati na suspendovanog Jovanovića i povrijeđenog Subića. Bosančić je još rovit, a Milutinović ima porodičnih problema.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U Tuzli nam neće biti lako, bez obzira na njihove probleme. Moramo biti koncentrisani i dobro bi nam došla ta tri boda jer u slijedećem kolu čekamo Široki. Dakle, opet ponavljam, samo dobra koncentracija i neće biti problema", istakao je prvotimac Borca Ivan Crnov.

Utakmica Sloboda – Borac igra se sutra u Tuzli na stadionu Tušanj. Početak je zakazan za 20 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.