Određena službena lica za 8. kolo Premijer lige BiH

Očekuje nas uzbudljiv vikend

Određena službena lica za 8. kolo Premijer lige BiH

Nakon reprezentativne pauze vraćamo se uzbuđenjima u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Vikend pred nama nam donosi šest zanimljivih duela devetog kola domaćeg šampionata, a već su određena i službena lica za ove mečeve.

Epitet derbija 8. kola nosi duel na stadionu Rođeni gdje će snage odmjeriti Velež i lider na tabeli FK Željezničar (subota, 16:30h).

Za ovaj meč su tako delegirana šestorica sudija. Glavni arbitar će biti Ermin Sivac (Zenica), dok će njegovi pomoćnici biti Arnel Novalić i Smiljanić Aleksandar. Četvrti sudija na meču Velež - Željezničar će biti Goran Paradžik, peti Elvis Mujić, a šesti Aleksandar Njegomirović.

Šestorica arbitara će biti i na Gradskom stadionu u Bijeljini gdje Radnik dočekuje Zrinjski. I ovaj duel je na rasporedu u subotu od 16:30 sati.

Glavni sudija je Admir Šehović (Sarajevo), a njegovi pomoćnici su Senad Ibrišimbegović i Enes Đozić. Četvrti sudija je Dragan Petrović, peti Adis Mulahasanović, a šesti Haris Kaljanac.

Pravdu će na meču Čelika i Mladosti dijeliti Vladimir Bjelica (I. Sarajevo) sa svojim pomoćnicima Stefanom Tešanovićem i Moamerom Čauševićem, dok će četvrti sudija biti Mateo Musa.

Kada je u pitanju duel Slobode i Borca na Tušnju za glavnom arbitra je delegiran Frano Jelić (Široki Brijeg), a za pomoćnike Bojan Maksimović i Jue Musa. Četvrti sudija će biti Miloš Gigović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U duelu Širokog Brijega i Tuzla Cityja pravdu će dijeliti Irfan Peljto (Sarajevo), a pomoćnici će mu biti Davor Beljo i Marko Perić. Četvrti sudija će biti Admir Musić.

I na kraju, glavni arbitar na meču Sarajeva i Zvijezde 09 će biti Sabrija Topalović iz Zenice, dok uloga pomoćnih sudija pripada Borisu Dujmoviću i Strahinji Vukoviću. Bojo Danijel će biti četvrti arbitar.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Icardi
Mostarci zpamtite ovo. Sivac ako bude imao priliku svirat ce penal za ove srbe, zivotom garantujem. Bilo kakav kontakt syebat ce vas, poslan je po zadatku. A za svaki slucaj tu je i Mujic. Sramota nevidjena
10 0
gaziiiiJAaaa
Legenda kaze da Goran Paradzik nije ucestvovao u samo jednoj Zeljinoj utakmici ove sezone...
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi