HNL

Dinamo jedva do pobjede, Gojak i Gavranović iskoristili "poklon" Istre

Edmir Škorić

Zagrebački Dinamo slavio je minimalnu pobjedu (1:0) u prvom susretu 8. kola HNL-a.

Dinamo je ugostio Istru nakon reprezetnativne pauze, a Nenad Bjelica je odlučio da ipak veći broj prvotimaca odmori za duel Lige prvaka protiv Atalante.

Ipak, čak i bez Petkovića, Dilavera, Livakovića, Olma, Hajrovića... Modri su uspjeli da ostvare minimalnu pobjedu i da se vrate na vrh tabele.

Gol odluke tek u drugom dijelu postigao je Mario Gavranović nakon velike greške gostujuće odbrane i asistencije Amera Gojaka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Cijeli meč igrao je bh. reprezentativac Amer Gojak, imao nekoliko udaraca, bio poprilično razigran i rastrčan, ali nije uspio savladati danas raspoloženog golmana Istre, koja je imala svoje šanse i malo joj je nedostajalo da osvoji veliki bod u Zagrebu.

Dinamo je sada ponovo lider sa 16 bodova, Hajduk ima 15, Osijek 12, po 11 Rijeka (-1) i Gorica. Istra je sedma sa osam bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.