Prvi gol za Zeničane na Bilinom polju

Dilaver junak Čelika u komšijskom derbiju

Edmir Škorić, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika savladali su Mladost s 1:0 u komšijskom okršaju koji je odigran u sklopu osmog kola Premijer lige BiH.

Čelik je nakon serije od četir utakmice bez pobjede, danas ipak slavio i došao u gornji dio tabele, dok je Mladost ostala sa pet bodova pretposljednja u ligi, a iza sebe ima samo Zvijezdu, koja ima tri boda.

Domaćin je bolje otvorio meč, kontrolisao situaciju na terenu, prijetio u nekoliko navrata, ali Mladost se uspijevala odbraniti.

Umalo da gosti iznenade domaće u 35. minuti. Furiozna kontra gostiju, Fanimo je uposlio Hiroša, a Pavlović uz pomoć prečke spašava svoj gol.

Igralo se otvoreno i u nastavku, a gol odluke postignut je u 62. minuti. Dilaver je postigao sjajan gol glavom za vrijedne bodove Zeničana.

Mogao je Dilaver u 85. riješiti pitanje pobjednika, ali Abdulahović je upisao još jednu dobru intervenciju na golu Kakanjaca.

Inače, ovo je bila prva domaća utakmica za novog trenera Babića i prva pobjeda Čelika na Bilinom polju, kao i prvi postignut gol u ovoj sezoni.

Čelik - Mladost 1:0 (Dilaver 62)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Čelik: Pavlović, Ćubara, Vrhovac, Dilaver, Salčinović, Huseinbašić, Pecelj, Blažević, Perišić, Jamak, Okić.

FK Mladost: Abdulahović, Hreljić, Fanimo, Atajić, Hiroš, Smajlagić, Dujmović, Crnički, Begić, Bajić, Isaković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.