Inter novi lider

Okončana serija od 560 dana Juventusove dominacije

Edmir Škorić

Prvi put od 3. marta 2018. godine je Juventus "smaknut" s prvog mjesta u italijanskoj Seriji A.

Stara dama je čak 560 dana provela na prvom mjestu, ali nakon remija s Fiorentinom u Firenci, Juventus je dozvolio Interu da pobjedom nad Udineseom u 3. kolu izbije na prvo mjesto s maksimalnih devet bodova.

Juve je 3. marta 2018. godine pobijedio Lazio, a Sarrijev Napoli izgubio od Rome i tada je torinski klub preuzeo prvo mjesto koje nije puštao do jučer.

Bio je to pohod na sedmu uzastopnu titulu, a Bianconeri su i ove sezone s Cristianom Ronaldom daleko najveći favorit za Scudetto, iako je Inter izuzetno kvalitetan i dolazak Antonija Contea mogao bi Neroazzurre uključiti u borbu za trofej.

Naravno, ne treba otpisati ni Napoli s Carlom Ancelottijem, koji je jučer savladao Sampdoriju, a nedavno zabio tri gola Juventusu i samo uz malu nesreću ostao bez bodova u Torinu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.