Trener FK Sarajevo nakon večerašnje pobjede

Musemić: Utakmica sa Tuzla Cityjem? Vjerovatno je to derbi

Fudbaleri FK Sarajevo su večeras sa 2:0 savladali Zvijezdu 09 u okviru osmog kola PL BiH.

Nakon meča, trener Husref Musemić nije mogao biti nezadovljan rezultatom.

"Mislim da nas je u u prvom poluvremenu imperativ pobjede učinio nervoznim i dosta je to onako sporo izgledalo iako se i Zvijezd 09 jako kvalitetno branila i bila jako nezgodna u par tranizicija. Tako da su i oni imali neke svoje šasne... Prvo poluvrijeme dosta nervozno, spor protok lopte, ali imali smo sreće da smo zabili gol na vrijeme... Drugo poluvrijeme je bilo sasvim druga priča, pametnije i bolje smo stajali, stvorili tri-četiri šanse i pobijedili", istakao je Musemić.

Sljedeće kolo donosi gostovanje Tuzla Cityju, lideru na tabeli nakon osam kola?

"Sada prvo imamo Kup, a onda imamo utakmicu protiv Tuzla Cityja. Igraće dvije prvoplasirane ekipe u ovom trenutku, vjerovatno je to neki derbi. Vidjećemo, imaćemo priliku da u Ljubuškom odmorimo nekoliko igrača, vjerovatno ih nećemo ni voditi. Pokušat ćemo ih osvježiti za Tuzla City", poručio je Musemić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dobili ste treći žuti karton u sezoni.

"Ja ne znam kakva su pravila, stvarno ne znam da li se prenosi na Kup il prvenstvo. Nemam pojma, možda je i bolje... Neka i oni nešto rade", dodao je trener FK Sarajevo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.